Hadsten Rotary Klub sender shelterboks til ofrene på Haiti

Rotary hjælper ofrene på Haiti med shelterbokse (Foto: Mark Pearson)
Foto: Mark Pearson
Hadsten Rotary Klub har besluttet at gå med i Rotary Danmarks aktion for at sende hjælp til ofrene på Haiti ved at donere en shelterboks til formålet, oplyser klubbens præsident, Richard Malmose.
– En “shelterboks” er en færdigpakket minicontainer, der indeholder et robust telt af høj kvalitet i bøjeligt letvægtsmateriale. Teltet giver husly for 10 personer. Desuden indeholder boksen vandbeholdere, termosengetøj, vandrensningstabletter, slidstærkt værktøj, kogegrej og et sammenklappeligt multibrændstof komfur, som sikrer “beboerne” en god chance for at overleve de næste seks måneder. 
Rotary’s 280 klubber i Danmark har som mål at sende mindst en shelterboks pr. klub til Haiti.
Tirsdag den 20. januar var der tilsagn om 1,2 mio. kr. fra landets klubber.
Shelterboksene har tidligere vist deres store værdi for hjemløse katastrofeofre bl.a. efter tsnunamien i 2004.
De første ShelterBoxe er for flere dage siden ankommet til Port au Prince og flere hundrede forventes at ankomme senere. ”Vi hjælper ved at bygge et felthospital af disse telte,” fortæller Mark Pearson fra England, der har været på stedet i siden torsdag i sidste uge. ”Her er desperate forhold, og amputationer sker hver halve time. Der er katastrofalt behov for telte til hospitaler, og det er derfor vores første prioritet.’