Dåseringe hjælper fattige i Thailand

Dåseringe hjælper fattige i Thailand - Overrækkelse ved hospitalet i Thailand

Onsdag den 6. marts havde vi besøg af Lena Pedersen fra Inner Wheel Distrikt 44, som fortalte om et spændende projekt, hvor Inner Wheel hjælper fattige benamputerede i Thailand til et nyt liv med større førlighed. Der sker med indsamling af dåseringe til omsmeltning. Dåseringene er ofte lavet af aluminium, som også bruges til skruer og bolte og andre dele til kunstige benproteser.

Lena Pedersen fortalte blandt andet om en oplevelse i januar måned 2013, hvor hun og andre fra projektet besøgte hospitalet i Chiang Mai i Thailand, og hvor de med stor glæde og stolthed kunne overrække en check på 825.000 BAHT, svarende til kr. 153.000, til hospitalet.
I den forbindelse blev Lena og de øvrige besøgende fra Inner Wheel vist rundt på værkstedet, hvor de med egne øjne kunne se eksempler på den store effekt af indsamlingsarbejdet. Her mødte de nemlig tre patienter, der hver fik lavet afstøbninger af deres ben-stump, og tre timer senere kunne gå derfra på et nyt kunstigt ben.

Der er ifølge Lena Pedersen ca. 35 millioner fattige i Thailand, hvoraf ca. 400.000  mangler et eller to ben. Indtil nu har Dåseringe-projektet hjulpet 17.446. Det er mange, som har fået et bedre liv med større førlighed og mulighed for at forsørge sig selv og familien. Men der er stadig rigtigt mange, som har brug for hjælp.

Vi takker Lena Pedersen for et yderst interessant foredrag. Man kan bidrage med indsamling af dåseringe eller yde økonomiske bidrag via hjemmesiden daaseringe.dk.
Overrækkelse af 825.000 BAHT til hospitalet i Thailand.